Brent D'Hooge

Noorderlicht hunter, expeditiegids, papa van drie dochters en gedreven ondernemer. Dat Brent D’Hooge een actieveling is, blijkt een understatement. Zijn voorliefde voor het poollicht en de great outdoors brachten hem tot ver boven de Poolcirkel. Het oprichten van Xplore the North en the Pioneers mogen we gerust zijn droomjob noemen.

Coordinaten

1980
Natuurbeleving
Noorderlicht hunter
Lapland, Piemonte en Corsica

Mountain call

‘De bergen en het Hoge Noorden hebben altijd een onwaarschijnlijke aantrekkingskracht op me gehad. In een vorig leven alpinisme, bij voorkeur in Zwitserland. Sinds ik naar het Noorden trok in de wintermaanden, intussen 11 jaar geleden, laat het me niet meer los. Ik keerde jaarlijks terug en spendeerde intussen meer dan twee jaar in Lapland aan verkennen en reizen begeleiden.

Hidden gems delen

“Tijdens een heldere, koude nacht, bij -30°C, plots het noorderlicht zien verschijnen. De weg naar onze luxueuze Pinetree Lodge, … magische plekken, ver weg van het massatoerisme. Dat zijn ervaringen die ik wil delen. In de zomer vind je me terug in de bergen. Bij voorkeur in Corsica, Wallis of Piemonte. Ik droom ervan om er ooit een tijdje te gaan wonen, om er alle seizoenen in geuren en kleuren mee te maken.”

‘Vandaag ga ik op verkenning, stippel ik reizen op maat uit en begeleid ik zelf nog steeds into the wild winterexpedities. Met ski’s en pulka’s in noordelijk Lapland en in Spitsbergen. Mijn zaak heeft elke vezel van mijn passie voor Lapland en het noorderlicht in zich. Er gaat geen winter voorbij of ik vlieg erheen om elk uithoekje te exploreren en ons unieke reisaanbod verder te optimaliseren. De focus ligt op natuurbeleving in Lapland, voor iedereen. Dus ook: gezelligheid en comfort, lekker eten met een glaasje wijn erbij. Genieten & deconnecteren. Nope, work is not a job.’