Gudrun Van den Branden

Gudrun Van den Branden reist de wereld rond en blijft hier en daar al eens wat langer plakken. In Wild Alaska vond ze de ultieme rust. Geen thermische onderlaag die haar zo kan verwarmen dan de weidse natuur, het onbevangen gevoel van ruimte en de enorme variatie in landschappen waar ze daar mee kennismaakte. Ze trekt er verschillende keer per jaar naartoe. En elke keer opnieuw komt ze met een fris hoofd terug. En met pakken goesting om het op de kaart te zetten.

Coordinaten

1988
Actieve cultuurliefhebber
Fan van haar Kempische hoeve
Passie voor grote hoogtes, Via Ferrata, toerskiën en het Hoge Noorden

Reizigersbloed

“Eigenlijk draait mijn hele leven om reizen. Om de wereld te verkennen en er vervolgens stukjes van in huis te halen of gewoon in mijn hoofd, omdat ik geïnteresseerd ben in geschiedenis en wereldliteratuur. Van kindsbeen af ging ik ‘s zomers met de mobilhome op natuurvakantie en nadien deed ik steevast vakantiewerk in het buitenland. Dat ik ook talen ging studeren was een logisch gevolg. Zelfs thuis probeer ik het reisgevoel vast te houden. Mijn huis is mijn vakantiewoning.”

360 graden wauw

“Ik reisde naar IJsland, het Himalayagebergte, Zweden, Noorwegen… om vast te stellen dat Alaska de pracht van al die prachtige locaties omvat. Dobberen in de geothermische Takhini baden, staren naar maagdelijke pieken die nooit eerder beklommen werden, een kano het meer op duwen en peddelen, een bultrugwalvis zien wegduiken, uitgesneden fjorden vol wildlife, de indianencultuur, de gold rush ... Zowat al mijn interesses op één bestemming.”

“In Alaska is alles wild, je bent er écht puur in de natuur. Wegen, bossen, nationale parken, dorpen, alles loopt in elkaar, zonder grens of hek. Hier leef je samen met het wildlife, pas je je als reiziger aan hun aanwezigheid aan, deel je hetzelfde territorium. Een oergevoel van eenheid, respect voor de natuurwetten en ultieme vrijheid. Precies waar ik naar op zoek was.”