Helen De Meyer

Als oudste van een doorgewinterde reizigersfamilie kreeg Helen het avontuur met de paplepel binnen. Na haar bachelor Toerisme was ze bij een grotere Vlaamse reisorganisatie 6 jaar lang verantwoordelijk voor de productie en verkoop voor het aanbod Noord- en Zuid-Amerika en enkele Aziatische bestemmingen. Met Atacama richt ze zich opnieuw op het continent waar het allemaal begon: Zuid-Amerika. Reizen is behalve Helens job ook haar grootste passie. Tot drie keer per jaar trekt ze met haar partner of alleen de wijde wereld in.

Coordinaten

1987
Levensgenieter en wereldburger
Argentijnse wijn en fotografie
Uyuni en het Amazonewoud

The Latino Life

“Na een verblijf van 6 maanden in Ecuador, had ik de Andino-smaak te pakken. Ik doorkruiste Noord-Argentinië via de legendarische Ruta 40, trok door de Colca Canyon naar Machu Picchu en bezocht het mooie en ingetogen Bolivië. Maar het absolute einde, in meerder betekenissen, vond ik tijdens een maandlange ontdekkingsreis door Patagonië.”

Retour

“Sindsdien lijd ik aan een chronische goesting om terug te keren naar mijn Latino Life. De extreme contrasten die je in Zuid-Amerika vindt, zijn uniek, zowel cultureel, landschappelijk als klimatologisch. Voeg daarbij nog de kleurrijke folklore met authentieke markten, oprechte en altijd hartelijke mensen, zwoele salsa- en tangobars, overheerlijke en diverse keukens en een waaier

“Met Atacama begin ik aan een nieuw avontuur. Ja, het is een job maar voor mij is het vooral een manier om te doen wat ik zalig vind: mijn ervaring en expertise delen. Ondertussen blijf ik constant speuren naar de charmantste hotelletjes en sfeervolle restaurants. Naar de kleine toegevoegde waarde die iemands onvergetelijke reis overweldigend kan maken.”