Rik Van Belle

Het basecamp van Rik Van Belle staat in Gent maar hij verloor zijn hart aan de Himalaya. Jaarlijks reist hij verschillende keren naar het dak van de wereld. Op prospectie, om kleine groepen privé te begeleiden of gewoon op vakantie met zijn vrouw en drie tieners. Hij bouwde er sterke banden op met lokale partners, die hij intussen graag familie noemt. Zijn missie? De Himalaya toegankelijk maken voor iedereen.

Coordinaten

1969
Wereldburger én Buffalo
Bergsportliefhebber
Italiaanse wijn
Sam's Bar (Kathmandu)

Coup de foudre

“Halverwege de jaren ‘90 reisde ik een eerste keer naar Nepal. Wat een oponthoud van enkele weken zou worden, tijdens een backpackingtrip door Azië, draaide uit op een verblijf van bijna zes maanden in Nepal en Ladakh. De mix van gastvrijheid en bizarre, desolate plaatsen zorgde ervoor dat ik voorgoed verkocht was. Tijdens trektochten naar de Everest, Annapurna en Mustang sta ik nog steeds geregeld perplex.”

Go with the flow

“Het land dat me de jongste jaren het meest bekoort is Bhutan. De voorbije jaren reisde ik meermaals naar het koninkrijk. Ik leerde er te leven op het rustige ritme van het land, genoot van de sereniteit, van de natuurpracht en van het boeddhisme dat de hele maatschappij doordesemt met een go with the flow-echo. Mustang in Nepal blijft weliswaar nog steeds mijn favoriete trekkingsgebied.”

“Na mijn maidentrip in Nepal liet het Himalaya-virus me niet meer los. Ik ging aan de slag bij verschillende organisaties gespecialiseerd in avontuurlijk reizen. Tussendoor keerde ik regelmatig terug om ook andere Himalayalanden zoals Sikkim, Bhutan en Tibet te verkennen. Met vrouw en kinderen trok ik door Nepal en India. Tijdens al die ervaringen en in gesprekken met locals uit Nepal, Bhutan en India, die intussen vrienden zijn geworden, ontstond het idee om My Himalaya op te starten. De combinatie van mijn professionele ervaring, hun terreinkennis en veel lokale flair bleken de perfecte match.”